Medlemsinfo

 

 

Här kan du läsa om hur du blir medlem i GBVC, vilka olika slags medlemskap vi har, samt vad som är bra att veta om du är ny i klubben. Vi berättar också vad man har rätt till som medlem, samt vad man har för ansvar.

För dej som är ny medlem

Välkommen till klubben! För nya medlemmar har vi för barn och ungdomar åkning tisdagar kl 17-19 på anläggningen vid Gamla Boo i Ringsjön, samt på torsdagar kl 18-21. Allt du behöver ha med är badkläder, handduk och en bensindunk med bensin (se nedan).

Tisdagar är anpassat för alla barn och ungdomar oavsett nivå och tränare finns på plats som hjälper till. På torsdagar behöver man klara av det praktiska runt omkring som att få på sig skidor, byta dunk i båten etc. Nivån på åkningen spelar dock ingen roll och barn med medföljande vuxen som kan hjälpa sitt eget barn välkomnas varmt. När man fått lite mer erfarenhet och skaffat egen utrustning så finns sedan även möjlighet att åka i klubbens andra anläggning i Prästtorp ytterligare ett par dagar i veckan. Denna sjö lämpar sig för mer erfarna åkare främst eftersom sjön är mindre och djupare.

Det finns på anläggningen en klubbstuga med toalett, dusch och delat omklädningsrum, samt en brygga som tillhör klubben.

Barn och ungdomsträningen

Är det många deltagare vid träningen delas gruppen upp och land-aktiviteter ordnas för den ena gruppen medan den andra åker. Förutom badkläder och handduk kan det vara bra att ha med sig lite matsäck. Vid åkning är det alltid två personer i båten. En förare och en observatör som håller koll på åkaren. Passa på att få tips av båtföraren och observatören som vanligtvis är en erfaren åkare. Många i klubben har också tränarutbildning.

 

Diskutera med föraren hur du vill att starten så ska gå till och vilken fart som båten ska åka. Även här är det bara att fråga om hjälp för vad som är lämpligt för dig och det specifika åket. 

Åklista

Vid varje träningstillfälle skapas en åklista. Alla som vill åka skriver upp sig på listan vid klockslaget för träningsstart och körningar på 11 minuter per åkare sker sedan i turordning. Det är stor variation hur många som deltar från gång till gång, men har man tid att vänta så hinner man oftast med ett par åk per tillfälle. 

 

Väder och vind

För att vattenskidåkning ska bli trivsamt behövs relativt lugnt vatten. Det kan inte heller regna för mycket då det blir blött och dålig sikt för båtföraren. Vid Ringsjö-anläggningen blir det dåliga förhållanden om det är ostlig vind. Det meddelas i klubbens Facebookgrupp strax innan träningsstart om åkning blir inställd. 

Bensin

Vid prova-på-åk och vid första besöket vid barnträningen bjuder klubben på bensin. Sedan ska man ha med sin egen bensin i en dunk som passar i båten. För små dunkar passar inte i båten då de inte är tillräckligt djupa utan det ska vara Biltemas svarta 20L dunk. Fyll dunken med vanlig 95 oktan bensin från bensinmacken. Absolut inget annat. 

 

Utrustning

I klubblokalen finns all utrustning som behövs för alla åldrar - flytväst, våtdräkt och skidor. Ta dock alltid med badkläder och handduk.

Åktips för nybörjare

Det finns många olika videoklipp på Internet som tipsar om vattenskidåkning. Detta är ett bra exempel från Youtube som går igenom grunderna Learn to Water Ski and Wakeboard with April Coble Eller- Instructional video

Passa dessutom alltid på att fråga, och ta hjälp av erfarna medlemmar på klubben - vi har en tradition av att hjälpa till och coacha varandra!

Tecken mellan båtpersonal och åkare

Bland det första viktiga att lära sig är hur vi kommunicerar med tecken mellan båtförare/coach och åkare.

 • Tummen upp = Högre fart.

 • Tummen ner = Lägre fart.

 • Pekfinger & tumme i rund ring = OK.

 • Handen förs vågrätt framför kroppen = Samma fart, farten är bra.

 • Handen på huvudet = Jag vill åka iland.

 • Vid fall sträck händerna ihopkopplade över huvudet som tecken på att du inte är skadad.

 • Båtförare håller armen utsträckt åt det hållet båten skall svänga.

 • Handen mot halsen = Stanna omedelbart.


Om du är tveksam, fråga någon medlem om hjälp.

Våra medlemskap

Medlemskapsavgifter betalas till bankgiro 425-4413. Var vänlig att uppge namn vid inbetalningen. I samband med inbetalning skall personnummer, namn, adress, mejladress samt telefonnummer e-postas till info@gbvc.org för alla medlemskap. Uppge även vilken aktivitetsgrupp ni önskar tillhöra. Se även nedan om hur vi behandlar personuppgifter.

Enkelt Medlemskap
 • Avgift 100 kr 

 • Medlemskap för 1 person under 2020 i föreningen 

Träning/Tävlingsmedlemskap 
 • Avgift vuxna 1600 kr. Efter 1 augusti rabatteras avgiften till 800 Kr. Med vuxen avses det år man fyller 18 år.

 • Avgift barn/ungdom 800 kr. Efter 1 augusti rabatteras avgiften till 400 Kr. Med barn/ungdom avses till och med det år man fyller 17 år.

 • Träning med egen bensin som tas med i plastdunk. 

 • Tävlingslicens kommer lösas av klubben om träning bedrivs på vår anläggning eller om medlemmen önskar ha tävlingslicens (Om medlemmen kan uppvisa licens från annan klubb kommer vi inte lösa licens.)

 • Rätt att låta kompis prova på vid 2 tillfällen med egen bensin efter erlagd medlemsavgift om det inte stör andra medlemmars träning. (Man kan inte få mer an 2 tillfällen genom att nyttja flera medlemmar.)

 • Skyldighet att rätta sig efter åktidsbestämmelser och följa turordningssystemet

 • Personer som är 18 år eller äldre skall tillhöra och vara aktiv i minst en aktivitetsgrupp. För medlemmar som är yngre än 18 år har målsman ansvar att se till att träningsmedlemskapets förpliktelser uppfylls. 

 • Personer som är 18 år eller äldre skall hjälpa till vid klubbens arbetsdagar. För medlemmar som är yngre än 18 år har målsman ansvar att se till att träningsmedlemskapets förpliktelser uppfylls. 

 • Personer som är 18 år eller äldre skall hjälpa till vid tävlingar arrangerande av klubben. För medlemmar som är yngre än 18 år har målsman ansvar att se till att träningsmedlemskapets förpliktelser uppfylls. 

Träning/Tävlingsmedlemskap familj 
 • Avgift 2400 kr. Medlemskap för 4 namngivna familjemedlemmar.

 • Fler familjemedlemmar utöver dom 4 första kan köpas till för en kostnad av 300 kr per extra familjemedlem.

 • Träning med egen bensin för de namngivna familjemedlemmarna. 

 • Tävlingslicens kommer lösas av klubben om träning bedrivs på vår anläggning eller om medlemmen önskar ha tävlingslicens. (Om medlemmen kan uppvisa licens från annan klubb kommer vi inte lösa licens). 

 • Rätt att låta kompis prova på vid 2 tillfällen med egen bensin efter erlagd medlemsavgift om det inte stör andra medlemmars träning. (Man kan inte få mer an 2 tillfällen genom att nyttja flera medlemmar.) 

 • Skyldighet att rätta sig efter åktidsbestämmelser och följa turordningssystemet. 

 • Personer som är 18 år eller äldre skall tillhöra och vara aktiv i minst en aktivitetsgrupp. För medlemmar som är yngre än 18 år har målsman ansvar att se till att träningsmedlemskapets förpliktelser uppfylls. 

 • Personer som är 18 år eller äldre skall hjälpa till vid klubbens arbetsdagar. För medlemmar som är yngre än 18 år har målsman ansvar att se till att träningsmedlemskapets förpliktelser uppfylls. 

 • Personer som är 18 år eller äldre skall hjälpa till vid tävlingar arrangerande av klubben. För medlemmar som är yngre än 18 år har målsman ansvar att se till att träningsmedlemskapets förpliktelser uppfylls. 

 • Klubbens styrelse har rätt att neka familjemedlemskap om inte sambo eller familjeband kan visas på ett av styrelsen trovärdigt sätt. 

Prova-på åkning (drop-in åkning) 
 • Avgift 300 kr 

 • Kan endast köpas på prova-på tillfällen eller vid ett annat överenskommet tillfälle med klubben. 

 • Det ingår enkelt medlemskap i föreningen om det inte finns sen tidigare för det aktuella året. 

 • Ett prova-på åk om cirka 15 minuter ingår 

 • Utrustning kan lånas av klubben 

 
 
Behandling av personuppgifter

De personuppgifter ni skickar till oss i samband med registrering av klubbmedlemskap kommer endast att användas för att skicka ut information kring föreningens verksamhet, för att registrera tävlingslicenser och tävlingsresultat, samt för att registrera den enskilde medlemmen i IdrottOnline, idrottsrörelsens gemensamma verksamhetsstöd. Se detaljerad information i GBVC integritetspolicy. Här beskrivs utförligt hur och varför personuppgifter sparas, samt vilka rättigheter den enskilde personen har.

Har du frågor om hur vi behandlar personuppgifter eller vill få dina uppgifter ändrade eller raderade, kontakta oss på e-post info@gbvc.org.